Vitale beroepen, HET woord van deze tijd. Iets doen dat cruciaal is. Eigenlijk doen we dat allemaal en elke dag: we eten!
Eten is lekker (hopelijk) en gezellig. Als je alleen bent kun je in deze tijd zelfs videobellen en samen eten. Wat we eten kost nog wel eens hoofdbrekens. Er zijn eindeloos veel recepten te vinden in kookboeken, tijdschriften en op het internet, maar dat maakt de keuze niet makkelijker. Daarom leek het me leuk om jullie te vragen naar jullie favoriete recepten. Dat mag van alles zijn: voorgerechten, hoofdgerechten, toetjes, taarten, maakt niet uit. Dan hoef ik voorlopig even niet na te denken over de vraag: "'Wat eten we vandaag?".
Je kunt hieronder reageren, of op FB of stuur een mailtje naar ingridheeren55@gmail.coml.
Ik ben benieuwd!
Reactie plaatsen
Reacties
Pasta pesto met in ui en knoflook gefruitte cherrytomaatjes 😀.
Zelfgemaakte carpaccio-pizza
(Pizzabodems, carpaccio, parmezaanse kaas, ruccola, pijnboompitjes, cherrytomaatjes en truffelmayo)
Let wel: pas beleggen als de pizzabodem uit de oven is!
Bon appetit :)
Gestoofde tomaat...een van mijn favorieten...
Macaroni, prei,champignons, ui, paprika, hamlappen, tomatenpuree, gepelde tomaat, geraspte kaas
Köfta curry
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
2 theel djahé
3 eetl paneermeel
zout
1 ei
1 ui
1 groene peper
500 gram tomaten
1 groene paprika
4 eetl olie
2 eetl milde kerriepoeder
2 eetl ketoembar
1 eetl kaneel
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 vleesbouillontablet
chilipoeder
Bereiden
Voorbereiden:
Gehakt, gemberpoeder, paneermeel, zout en ei door elkaar mengen. Tot ca. 20 kleine balletjes rollen. Ui pellen en snipperen. Pepertje wassen, in de lengte halveren, pitjes verwijderen en fijnhakken. Tomaten inkruisen en enkele seconden onderdompelen in kokend water en ontvellen. In stukken snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In een grote braadpan olie verhitten. Balletjes voorzichtig in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Uit pan nemen. Aan bakvet ui, pepertje, kerriepoeder, ketoembar en kaneel toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kruidenmengsel ca. 3 minuten al roerende bakken. Tomaten, paprika, tomatenpuree en 3 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Ca. 10 minuten zachtjes laten stoven, af en toe roeren. Gehaktballetjes toevoegen en nog ca. 10 minuten zachtjes laten stoven. Op smaak brengen met zout en chilipoeder.
Bereiden:
Curry over vier borden verdelen. Serveren met rijst, komkommersalade en mangochutney.
Kip in bladerdeeg:
Snijd een kipfilet in lange repen (niet te dun).
Mep ze plat.
Besmeer een kant met boursin en rol dan op.
Omwikkel met bacon en zet eventueel vast met een sateprikker.
Bak in de pan tot de bacon bruin gebakken is.
Laat een beetje afkoelen en leg dan in het midden van een plakje bladerdeeg en vouw de randen naar elkaar toe.
Besmeer met eigeel en bak in de oven tot de bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
Serveer met een frisse salade en een mooie glimlach.
Farfalle, 2 eieren, 2 tomaten, 1 rode ui. 1 appel, zongedroogde tomaten, tonijnstukken uit blik, kappertjes, plakjes zwarte olijven, peterselie vers, 4 el mayo met yoghurt.
Smakelijk!